Diablo Bikes X1

CONTACT

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is een fatbike?

Een Diablo fatbike is een fiets met extra dikke banden, meestal tussen de 3,8 en 5 inch breed, die ontworpen zijn om te rijden op zachte ondergronden zoals sneeuw, zand en modder.

Kunnen fatbikes op normale wegen worden gebruikt?

Ja, Diablo Fatbikes kunnen ook op normale wegen worden gebruikt. Hoewel de dikke banden enigszins zwaarder en trager kunnen aanvoelen op harde oppervlakken, kunnen ze nog steeds comfortabel en stabiel rijden op asfaltwegen.

Zijn fatbikes moeilijk te onderhouden?

Diablo Fatbikes vereisen iets meer onderhoud dan gewone fietsen vanwege de extra breedte van de banden. Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed blijven presteren. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de ketting en andere bewegende onderdelen te smeren en te reinigen om ervoor te zorgen dat de fiets soepel blijft rijden.

Kan ik een fatbike gebruiken voor woon-werkverkeer?

Ja, Diablo Fatbikes kunnen ook gebruikt worden voor woon-werkverkeer, vooral als de route onverharde wegen, paden of sneeuwachtige omstandigheden omvat. Houd er rekening mee dat de extra breedte van de banden enigszins trager kan aanvoelen op asfaltwegen.

Waar vind ik een Diablo dealer bij mij in de buurt?

Op onze Dealers pagina vindt u een overzicht van alle Diablo dealers.

In welke winkel kan ik een bepaalde fatbike bekijken en/of uittesten?

Helaas hebben wij geen inzicht op welke fatbikes onze Diablo dealers in hun showroom hebben staan. U kunt het beste contact met uw dealer opnemen om naar zijn actuele voorraad te vragen.

Kan ik een fatbike of de onderdelen rechtstreeks bij de Diablo fabriek bestellen?

Wij leveren uitsluitend via onze Diablo dealers

Welke framemaat heb ik nodig?

Voor het kopen van de juiste framemaat kunt u zich het beste laten adviseren door een van onze Diablo dealers.

Bestaan er ook fietsen speciaal voor lange mensen?

Comfort op een elektrische fiets is uiteraard belangrijk. Ben je iets langer dan gemiddeld, laat je fiets dan perfect afstellen bij een erkende Diablo Bike dealer.

Hoe kan er prijsverschil zijn tussen bepaalde dealers?

Wij hebben voor onze fatbikes een adviesprijs. Onze Diablo dealers zijn zelfstandige ondernemers en bepalen zelf hun prijs.

Wat is de levertijd van een fatbike?

Uw Diablo dealers kan u hierover informeren en adviseren.

Mijn dealer bestaat niet meer, wat nu?

De fabrieksgarantie kan door een andere Diablo dealer in behandeling genomen worden. De gratis onderhoud- en/of servicebeurten zijn niet overdraagbaar.

NEEM CONTACT OP MET ONS

Ik wil graag meer weten over jullie fatbikes, waar vind ik meer informatie?

Diablo dealers geven u graag informatie betreft onze fatbikes. Alle info is uiteraard ook te vinden op onze website.

Hoelang heb ik garantie op mijn fatbike?

Bekijk hier onze voorwaarden met betrekking tot de garantie op een Diablo fatbike.

Kan er een kinderzitje op een fatbike van Diablo gemonteerd worden?

Dit is zeker mogelijk. Voor specifiek advies en/of de juiste montage verwijzen wij u graag door naar de Diablo dealers bij u in de buurt.
Voor de veiligheid adviseren wij om het zitje aan het stuurpen of zadelpen te monteren. Wij adviseren geen kinderzitjes alleen vast te zetten op de achter drager, want dit kan tot overbelasting en breuk van de drager leiden waardoor de veiligheid van uw kind in geding komt. In dit geval geven we ook geen garantie op breuk van de achter drager.

Hoe zit het met onderhoud tijdens de garantieperiode?

Onderhoudsbeurten spreek je af met de dealer. Tijdens de garantieperiode is het gebruikelijk om periodiek onderhoud te laten plegen. Bespreek dit met de dealer.

Fatbikes: wat is het verschil tussen de voor- en middenmotor?

De middenmotor is gevestigd op de trapas, en deze geeft de meest natuurlijke rijervaring. De E-fatbike ligt stabiel op de weg, en het is geschikt voor lange afstanden.

De voorwielmotor zit helemaal vooraan op de trapas gemonteerd. De motor is iets lichter in gewicht, terwijl je iets meer steun ervaart tijdens het fietsen. De E-fatbike met voorwielmotor is erg geschikt voor woon-werkverkeer en kortere afstanden. De voorwielmotor is in waarde iets goedkoper ten opzichte van de middenmotor.